2010. április 2., péntek

I hope I can get away with this

Kaptam kölcsön egy szkennert, mert nekem nincs, és már meguntam, hogy mindig apámhoz rohangálok át, ha digitalizálásra van szükségem. Szóval gondoltam, avassuk fel, ha már ebben a kegyben részesültem - úgyhogy még az este gyorsan kerestem egy fotót Patti Smithről, és az alább látható (félkész) rajzot kanyarítottam belőle. Na mármost az idő hiánya miatt tényleg csak ennyire futotta, amit főleg a drapéria sínylett meg, és ennek nem örülök - azért, remélem, most az egyszer megbocsát az Isten. Továbbá csupán ma reggel vettem észre, hogy Patti fejtartása is eltér néhány fokkal az eredeti szögétől... de az legyen a legkisebb gondom.


És hogy a zene se maradjon ki:

8 megjegyzés:

móni írta...

imádom ezt a felvételt, sokadjára is lenyűgöz!

patti arcának jellegzetes vonásait pedig így vázlatosan is nagyon jól sikerült megragadnod a rajzon.

Gergő írta...

Nem véletlenül ezt a videót tettem be ide tőle/róla! Ez a kedvencem! A Land nem különben igen kiváltságos helyet foglal el szívemben.

Névtelen írta...

tetszik nekem, hogy így felteszed a félkész és/vagy vázlatos rajzaidat! valószínűleg azért, mert én sem arról vagyok híres, hogy mindent kidolgoznék rendesen.. (az több idő, több munka, nekem meg állandóan rohanni kell.) csak én nem teszem ki őket sehova. és csodálom azt, aki meg igen.

Edit

Gergő írta...

Nos hát... Tényleg azt írtam, hogy zavar, hogy nem dolgoztam ki rendesen ezt a rajzot - mert úgy érzem, hogy talán megérdemelt volna némi csiszolgatást. Az is igaz viszont, hogy én imádom a "félkész", vagy annak tűnő, vázlatosabb rajzokat, amik a figurák főbb jellegzetességeit ragadják meg, és nem törekednek művészi tökéletességre. Bár számomra ezek is a művészi tökély kategóriájába esnek, az én szememnek gyönyörűségesek, szóval én egy kategóriába sorolom a fotórealista festményeket és a laza tollrajzokat (várj, nem is, mert én az utóbbiakat jobban szeretem). Ez nem jelenti azt, hogy ez a rajzom tökéletes, vagy bármilyen szempontból művészi kategóriába esik (hogy jönnék én ahhoz, hogy az ilyesmit eldöntsem), viszont mivel nekem amúgy sem áll szándékomban képregényfiguráknál (amelyek már alapból "vázlatosak") komplexebb dolgokat rajzolni, megelégszem az ilyen rajzokkal is - egy fokig. Mondjuk tekintve, hogy a fotó, ami alapján a rajzot készítettem, borzasztó kicsi, nem is reménykedhettem volna, hogy ennél kidolgozottabb cucc kerül ki a kezem alól.

Névtelen írta...

de ez nem baj, vannak elegen, akik meg szorgalmasak, bonyolultak, és mindent kidolgoznak. mert ugye mindenkinek más tetszik.
én sosem voltam kiemelkedően jó rajzos (bár annak idején a D-be -a ti osztályotokba!- felvettek volna, hihi), és nekem a tervezéshez elég volt a skiccelgetés.. ennek ellenére a szaksuliban mindenféle beállítással, koponyával meg portréval zaklattak, mondjuk az utóbbit nem bánom, én csak embereket tudok tisztességesen lerajzolni. bár ez már megint motiváció kérdése... nálam csak ezen múlik

Edit

lilla írta...

Patti dejó

Gergő írta...

Nahát, Lillaaaa!
Igen, Patti nagyon jó, ráadásul azért kezdtem el hallgatni, mert te mondtad, hogy jó! Bizony!

Angi írta...

no csak megvan. :) és tényleg hihetetlen jó és ezt a hangulatot idézgetem fel mostanában én is, holott még a világon se voltunk akkor, de vannak itt sokan, érdemes őket hallgatni..... Led zep, jefferson airplane, rolling stones....:
http://www.youtube.com/watch?v=WbrjRKB586s
http://www.youtube.com/watch?v=2wM-Bt6-m7M
http://www.youtube.com/watch?v=fhBpUJcpiCg