2010. február 2., kedd

"Hősök köpeny nélkül"

A Képregeny.net-re fölkerült egy elég hosszú és nagyon jó kis féltanulmány a Watchmenről, amit csak most vettem észre. Bár elég sok mindent hiányolok belőle, és néhány ponton a megállapításaival apróbb (de tényleg elhanyagolható) problémáim vannak (leginkább nyilván azért, mert a cikk írójának nem volt ideje/helye kifejteni), azért viszonylag mélynek és korrektnek tartom (sok lényeges dolgot összeszed), és mindenkinek bátran ajánlom elolvasásra, pláne azoknak, akik ismerik a művet. A többiek számára akadhat benne spoiler, úgyhogy csak mértékkel. Katt a képre.

6 megjegyzés:

Tomster írta...

még mindig nem olvastam a képregényt..
(de a film b*szott jó volt! :D )

Gergő írta...

Ezt sajnálattal hallom. Én nem szoktam sírni, de miután kijöttem a moziból, eleredtek a könnyeim. Eredetileg meg se akartam nézni, de tudtam, hogy muszáj, nem beszélhetek valamiről úgy, hogy nem láttam. Ha meg már megnézem, akkor nincs mese, moziban kell, hogy teljes legyen az összhatás.
Szóval röviden: akkoriban úgy gondoltam, nem leszek hajlandó szóba állni olyasvalakivel, aki szerint a Watchmen film jó. Azóta eltelt egy kis idő, már gyógyulgat a seb.
(Bocs, nem ellened szól ez a dolog, de az a film gyökeres ellentéte az eredeti műnek, és mint ilyen, borzalmas.)

Mráz István [Space] írta...

a film szörnyű. bocs, hogy nem válaszoltam a leveledre. teljesen jók a tervek, amiket átküldtél, szóval ne aggódj. majd akkor írok, maikor teljes a kép.
ez a kis írás, meg oké a watchmenről, bár nekem kicsit egyhangú. viszont örültem neki, hogy technikailag annyira mély, hogy rendesen használja a szakirodalmat.
és bizony kedves Tamás ejnye-bejnye

csók

Space

Tomster írta...

el akarom olvasni már rágóta, csak valahogy mindig csúszok vele.. tisztában vagyok vele, hogy ez, mint olyan, alapműveltségnek számít körünkben.

To Alcohol írta...

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok és kitették ide is. :)

Gergő írta...

Naná, hogy elolvastuk! És ami jó, azzal ezen a blogon foglalkozva is van! (remélem)
Írj még sok hasonló cikket!