2011. július 12., kedd

Campbell finds out

Eddie Campbell másfél év szünet után újra blogol. A kiváltó ok egy spanyolországi képregényes rendezvény és az ott szerzett tapasztalatai - egészen jó tapasztalatok azzal kapcsolatban, ahogy a spanyolok a graphic novel kérdéséről beszélnek. A terminus használatáról ő korábban igen negatív véleménnyel volt. De most egy kicsit mintha kezdene megengedőbb és bizakodóbb lenni.

Minden esetre ezt találni a blogján, tegnapi posztként:


Sosem tagadta az öreg, hogy nagy self-googler (egyszer tréfásan azt mondta egy képregényes öninterjúban, hogy addig nem kezdi el a napját, amíg be nem írta a nevét a google-be és meg nem bizonyosodott róla, hogy senki nem mond róla csúnyákat), de az meglepett, hogy megtalálta ezt a szövegrészt, ami egy több mint egy évvel ezelőtti bejegyzésemből való. Persze a google kicsit szarul fordít, valójában ezt írtam akkor:

"Azt gondolom, Eddie Campbellnek igaza van, azaz ahelyett, hogy meghatározásokkal vesződnénk, koncentráljunk inkább az egyes alkotások minőségére, és arra, hogy mindegyik komoly mű mögött egy alkotó áll, mondanivalóval és célokkal, legyen az film, színdarab, regény vagy képregény."

Blogjaink észrevétlenül fonódnak egymásba.

1 megjegyzés:

Mráz István [Space] írta...

ezt csak lájkolni tudom