2010. május 3., hétfő

Munkahelyi dolgok

Még három hónappal ezelőtt rajzoltam egy újabb Tesz-Vesz Városos izét a könyvtárnak egy szakdolgozati előkészítős előadás miniplakátjához, ami nagyon viccesen próbálta kommunikálni, hogy ha segítségre van szükség, ránk mindig számíthat az ember!

Mindezek után megfogadtam, hogy soha a büdös életben nem rajzolok többé ebben a stílusban. Egyszer még poén volt, és jól is sült el, de tovább haladni ezen a vonalon már tényleg a koppintás és az ötlettelenség egyértelmű jele. Szerencsére a könyvtár vezetőségével is meg tudtam dumálni, hogy hanyagoljuk ezt a témát. Úgyhogy amikor legutóbb felmerült az ötlet, hogy kéne a "Csendes zóna" ill. a "Kérjük, ne egyen a könyvtárban!" feliratok mellé valami kifejező rajz is, végre készíthettem valami sajátot és egyénit. És egyszerűt, persze. Ide most csak magukat a rajzokat töltöm fel, szöveg nélkül.

5 megjegyzés:

j'adree írta...

Én azt hittem másért nem szabad/illik enni a könyvtárban.
Tök jók. De azért a tesz-veszen hangosan felkacagtam...:D (Az is jó, csak elképzeltem, hogy ha a könyvtáros főnök nagy tesz-vesz fan lenne, és mindenhez nyulakat meg macskákat kellene rajzolnod, akkor hogy nézne ki a könyvtár. Lenne játszósarok...:D)

Mráz István [Space] írta...

Gergő, Gergő ha így folytatod, akkor rajzoló nélkül maradok... :D kurva jó!

irigyellek, hogy ennyi időd van azzal foglalkozni amit szeretsz! (ami tudom, hogy így sem egyszerű)

Gergő írta...

Így is van játszósarok, gyakorlatilag mindegyik apró szeglet, ahol a gonosz könyvtárosok meg biztonsági őrök nem figyelnek. Az meg, hogy miért nem szabad bent enni: először mást rajzoltam, de az nem tetszett az illetékeseknek, úgyhogy végül külön kérésre ezzel álltam elő. Szerintem sem emiatt nem kéne, de hát nem csak az én döntésem.

Neked meg kösz, István. Ezeket valójában munkaidőben rajzoltam, nem a szabadidőmben - ha már pénzt nem kapok érte. Másképp nem is vállaltam volna.

Angi írta...

Nagyon jók, szinte élnek ezek az arcok. És szép ez a letisztultság a rajzaidon. Precíz munka, de mégis olyan légies, szóval nagyon szép. És az alsó rajzon hiába mérges, helyes lett a srác :)

Gergő írta...

Köszi, Angi, örülök, ha tetszik, mert ez talán azt jelenti, hogy tényleg nem lettek rosszak. A srác arcát véletlenül sikerült egyből megrajzolnom, és már akkor láttam, hogy jó lesz, úgyhogy nem is változtattam meg (úgy összességében vele vagyok a legjobban megelégedve).