2013. április 7., vasárnap

Burger King people

Hejj!
Biztos észrevettétek, hogy átalakítottam kicsit a blog kinézetét. Megnöveltem a szélességet és a képek arányát is, hogy jobban látsszanak. Sajnos a blogspot nem automata ebben, ezért egyenként végig kellett mennem a régi bejegyzéseimen, és megnagyítani a feltöltött képeket. Már bánom, hogy a Blossza idején nem használtam szélesebb blogsablont, hogy kattintás nélkül is jól olvashatóak legyenek a sztripek, de ahhoz nem nyúlok hozzá utólag sem, picit olyan mauzóleumszerű hely az nekem.
Anyway, érdekes volt végigpörgetni több év anyagát, és látni, ahogy a tartalom egyre inkább a rajzokra korlátozódik, a korábban jellemző cikkek és beszámolók pedig apránként eltűnnek. Sok minden változott az elmúlt időkben, ennek a blognak is megvan a lenyomat jellege, csak szegény még mindig életben van tartva. Ki tudja, talán így a jó. Azért sokat már nem publikálnék a régi rajzaim közül, néhányra elég fájdalmas ránézni.
Mindenesetre jó lenne, ha valahogy megmaradna ennek a blognak a blogszerűsége. Pár hónapja elindítottam egy Tumblr-oldalt, ahova kizárólag a jobban sikerült rajzaimat töltöm fel, amolyan portfóliónak, meg azért, hogy ez a blog továbbra is szabadabb lehessen. Ide is felkerül, ami oda, annyi a különbség, hogy itt még több dolognak jut hely, például az ilyen skicceknek is:

A Burger Kingben álltak sorba ezek az emberek.

Írni is kéne többet, nem csak rajzolni - hát, majd meglátjuk. Az igazság az, hogy éppen eleget írok, például most is a szakdogámmal foglalkozom, de annak nincs semmi köze a képregényekhez, vagy a grafikához úgy általában, ahogy az utóbbi időben semmilyen más írásomnak sincs, ezért nem posztolom itt őket. Úgy tűnik, szöveg és kép idővel mégiscsak elválik egymástól, még ha nem is tudatosul az emberben.

Nincsenek megjegyzések: