2010. január 5., kedd

Tudjátok,

kik ezek?
Nemrég néztem meg (kábé tíz év után újra) a két filmet (de csak az első jó), és visszatértek a szép gyermekkori emlékek. Már el is felejtettem, hogy az Addams Family nagy kedvencem.
Mostani fejjel viszont már az is érdekel, milyen az eredeti karikatúra-sorozat, amit Charles Addams amerikai rajzoló a The New Yorker számára készített 1938 és '88 között. Ezek a rajzok a netről vannak, bárki rájuk akadhat - minden esetre a felbontásuk ellenére nagyon inspirálóak!
Ez a jelenet különösen ismerős lehet a film rajongóinak...Sajnos nem találok sehol friss kiadású albumokat, tehát marad a nehezen fellelhető régiek közüli levadászás - merthogy valamilyen úton-módon tutira szerzek egyet. Amazon.com, vagy akármi.

Ezek pedig csak random karikatúrák, szintén Charles Addamstől, szintén a netről.

Mindezek alapján úgy összességében azt tudom mondani, hogy baromira tetszik a fazon képi világa, és a rajztechnikája is nagyon bejön! A humora nem kevésbé (a Poe-s zseniális!).
Keressetek rá ti is a világhálón a fickóra és a galád családra! Látható, hogy megéri!

4 megjegyzés:

móni írta...

haha, a poe-s tényleg kurvajó!

meglepve olvastam egyébként, hogy charles addamsnek boldog és szociálisan kiegyensúlyozott gyerekkora volt.

Mráz István [Space] írta...

háháháháháháhháááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhháááááááááááhhhhhááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhhhháááááááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhháááá Nothing much, Agnes. What's with you? Háháháháháááááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhháááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááhhhááááááááááááá!

Lénárd írta...

Ha jól látom, márciusban kijön egy új, nem olcsó, de ez a post kedvet csinál hozzá!

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_0_13?url=search-alias%3Daps&field-keywords=charles+addams&x=0&y=0&sprefix=charles+addam

Gergő írta...

Igen, azóta már én is láttam! Valószínűleg ez lesz a márciusi betevőm. Minden esetre kösz az infót, legalább már tudom, hogy te is idetévedsz néha!