2009. december 9., szerda

Komik szpícs

A november elején tartott Szegedi Képregényfeszten és a két héttel ezelőtti Hungarocomixon rögtönöztem az alábbi két comic speech-et, Dzsánki árusítás közben. Ennek az a lényege (ha valaki nem tudná), hogy egy A4-es fénymásolt lapon előre meg vannak rajzolva a képkockák és a szövegbuborékok - namost ebbe a kötött sémába kéne beleszuszakolni valami értelmeset. Fura, hogy én mindkétszer az éppen aktuális eseményt rajzoltam meg és saját magunkat választottam főszereplőnek. (Kalyber Joe pedig Pilcz Roland figurája.)
Istvánnal beszéltük, hogy milyen érdekes a dolog pszichológiai oldala: a tapasztalat azt mutatja, hogy 100 comic speech-ből 98-ban tutira felbukkannak trágár kifejezések, obszcén vagy erőszakos rajzok, mint itt. Ez alól, mint látjuk, az én első speech-em se kivétel. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy mindenféle előzetes fölvázolás nélkül, nagyon rövid idő alatt rajzoltam (ráadásul bizonyos helyeken kipótoltam buborékokkal), a másodiknál viszont már egy előre kigondolt "szinopszist" követtem.

Felrakom ide azért Gabi (István barátnője) comic speech-ét is, mert az is jó és beteg. Szegény eddig minden rendezvényre jött velünk, amin Dzsánkit árultunk, és mindig baromira unatkozott - ez asszem ebből a rövid szösszenetből tökéletesen átjön.

3 megjegyzés:

barna írta...

De hogy a második milyen jó!!!

Mráz István [Space] írta...

állat... ezeket akkor most Fritz szkennelte be?

Gergő írta...

Csak a hungarocomixosokat.